Get Adobe Flash player
Home Minerale si oligoelemente Chelated Zinc
CaliClean Natural Toilet CleanerCholestone

Chelated Zinc
(imagine marita)


Chelated Zinc

Pret: Lei 30,07
 

In organism zincul acţioneaza ca un veritabil "agent de circulatie". Controleaza si regleaza procesele metabolice, activitatea sistemelor enzimatice si mentine integritatea celulelor. Intra in componenta multor enzime de importanta vitala, care catalizeaza numeroase reactii biochimice, de la cele care contribuie la dezvoltarea celulelor, pana la cele care duc la sinteza testosteronului (hormon sexual). Sa observat ca zincul se acumuleaza in muschi, oase, piele, rinichi, pancreas, ochi, iar la barbati si in prostata. Depozitele de zinc ale organismului sunt relativ reduse şi, din acest considerent, este necesar un aport permanent, prin alimentele ingerate.Un aport mai scazut de zinc, chiar pentru perioade scurte (o saptamana), reduce ritmul de dezvoltare a musculaturii si capacitatea de raspuns a sistemului imunitar, avand ca efect scaderea rezistentei organismului la diverse infectii.

Zincul este indispensabil pentru functionarea optima a sistemului imunitar. Aportul de zinc ofera protectie impotriva racelii, gripei, conjunctivitelor si altor infectii. Consumul de zinc este indicat si daca suntem deja raciti, deoarece, impreuna cu vitamina C, accelerează vindecarea afectiunilor cailor respiratorii superioare.


Zincul este indispensabil in biosinteza proteinelor si, implicit, a acizilor nucleici (AD şi ARN). Participa si la sinteza insulinei (hormon necesar pentru metabolizarea glucidelors ecretat de pancreas). De asemenea, zincul are un rol important în mentinerea echilibrului acidobazic al sangelui. Intervine în dezvoltarea si maturizarea aparatului reproducator. Se stie ca prostata functioneaza normal numai in prezenta unei cantitati corespunzătoare de zinc. De asemenea, regleaza capacitatea de contractie a muschilor. Conform ultimelor cercetari, zincul are un rol important si in activitatea cerebrala.

Zincul accelereaza cicatrizarea si vindecarea ranilor. Are un efect benefic in reducerea unor simptome cauzate de prostata. Un alt efect este poate rezolva si anumite cazuri de sterilitate in cuplu. Impiedica depunerile de colesterol pe peretii vaselor sanguine. Stimuleaza cresterea si mentine tonusul psihic, si poate fi de ajutor in anumite afectiuni psihice. Zincul poate solutiona şi problemele gustative. Elimina petele albe de pe unghii.

Unele cercetari au scos in evidenta ca unele forme de impotenta pot fi determinate de o lipsa acuta de zinc. Astfel s-ar putea explica si proprietatile afrodiziace ale stridiilor, care contin mari cantitati de zinc in forma usor utilizabila de organism.

Observatiile clinice au demonstrat ca, in anumite cazuri de impotenta, se pot obtine imbunatatiri importante ale potentei printr-o suplimentare a alirnentatiei cu zinc si vitamina B6. Astfel la barbati chiar daca sufera sau nu de afectiuni ale prostatei se recomanda administrarea regulat a suplimentelor alimentare cu zinc, pentru a se mentine o concentratie sanguina optima a acestui element.

Administrarea de suplimente alimentare cu zinc si mangan la persoanele in varsta care sufera de senilitate poate avea efecte benefice. Si pentru femeile cu tulburari ale ciclului menstrual pot incerca o suplimentare cu zinc, inainte ca medicul sa prescrie un tratament hormonal.

Plumbul si cadmiul din atmosfera oraselor mari, provenite din gazele de esapament ale automobilelor, precum si fumul de tigara, constituie importanti factori de risc pentru sanatatea populatiei. Carenta de zinc permite retinerea unei cantitati mai mari de plumb si cadmiu in organism. Prin administrarea de suplimente alimentare cu zinc se reduce fixarea metalelor toxice in organism. Astfel rezulta ca zincul poate oferi o anumita protectie si impotriva efectelor nocive ale mediului poluat.

Organismul sportivilor necesită o cantitate mai mare de zinc in comparatie cu oamenii care nu fac un efort fizic sustinut. In timpul antrenamentelor si concursurilor, acestia pierd o cantitate semnificativa de zinc, nu numai datorita transpiratiei abundente. Organismul are nevoie de zinc pentru fabricarea globulelor rosii şi pentru desfasurarea optima a metabolismului acizilor grasi si a fierului, care sunt mult accelerate. O cantitate crescută de zinc este necesara si pentru producerea testosteronului, substanta de baza pentru cresterea masei musculare.

O cantitate mare de zinc se gaseste in fructele de mare (pesti oceanici, raci etc.) si in oua.  Alte surse de zinc sunt germenii de grau, semintele de dovleac, drojdia de bere, laptele degresat si mustarul.

Food and Drug Administration din SUA recomanda un aport zilnic de 15 mg zinc, pentru un barbat adult. Cercetarile au demonstrat ca, in SUA, consumul obisnuit de alimente asigura doar 8,6 mg/ zi din acest mineral, adica ceva mai mult de jumatate din cantitatea necesara. Din aceasta cauza sunt frecvente cazurile de imbolnavire determinate de carenta de zinc.

Atenţie! Daca se consuma un supliment alimentar cu zinc, creste si necesarul de vitamina A sau betacaroten. E bine de stiut ca zincul este mult mai eficient in combinatie cu vitamina A, calciu si fosfor.

In unele preparate, zincul se gaseste sub forma de sulfat sau gluconat de zinc. In preparatele mai moderne, zincul este prezent sub forma chelatata. Aceasta forma este mai eficienta, fiindca organismul o poate folosi mult mai usor .

Ca si supliment alimentar, se recomanda un consum zilnic de 15 mg de zinc. La sportivi, doza administrata poate ajunge pana la 50 mg, in functie de solicitarile la care sunt supusi. Consumul unor cantitati mai mari de zinc se recomanda alcoolicilor si diabeticilor.

Unele date de specialitate mentioneaza doza de 150 mg ca nivel maxim fara efecte toxice, iar altele doza de 500 mg .

 

Un flacon contine 100 tablete.

Doza : 1 -  3 tablete / zi

Ingrediente

Zinc (chelatat cu aminoacizi) ................15 mgCauta produseUtilizatori Online

Avem 19 vizitatori online
X

Informare


Ati accesat un website PARTENER al CaliVita International.

Daca sunteti deja inscris in Reteaua de consumatori si distribuitori a CaliVita International, va rugam accesati pentru comenzi pagina oficiala a acestei firme: www.calivita.ro.
Daca doriti sa deveniti membru al Retelei CaliVita, va rugam sa accesati urmatorul link http://calivita.ro/registration/0403400799/.