Get Adobe Flash player
Home Articole

Dacă organismul tău ar fi o corporaţie, ficatul ar fi preşedinte!

Cu tot ce se scrie şi se spune astăzi despre ce mâncăm şi bem , există măcar un singur lucru despre care să nu-ţi mai faci griji! 1 pahar de vin ocazional, chiar zilnic, face mai mult bine pt. inimă decât rău pt. ficat!  Faimosul studiu COPENHAGA asupra inimii, făcut pe 13 000 de bărbati şi femei, arată că cei care au băut moderat vin, au avut un risc cu 50% mai scăzut de a face boli coronariene sau accidente vasculare cerebrale decât cei ce nu au băut niciodată vin! Alcoolul afecteză ficatul cu 6%, în timp ce obezitatea, cu 52%. De fapt cam 50% din populaţie, suferă astăzi de steatoză hepatică( aşa zisul" ficat gras"), mai ales la cei trecuţi de 50 de ani.

Ficatul joacă un rol vital în procesele metabolice din organism, dar , dacă eşti ca majoritatea oamenilor,probabil că iei ficatul mai puţin în serios! Deşi este cel mai ignorat organ din corp,există suficiente argumente care arată că e cel mai important.

Citeşte mai mult...

Apa curata, de calitate, este esentiala pentru existenta tuturor fiintelor vii. Necesarul zilnic de apa al oamenilor este de 2-3 l, însa majoritatea dintre noi consumam mult mai putin, în special din obisnuinta. În orice caz, multe persoane pun consumul redus de apa pe seama proastei calitati (gust, miros) a apei de la robinet. În astfel de cazuri, sau nu bem destula apa, sau bem altfel de lichide, de cele mai multe ori din surse neadecvate (bauturi carbogazoase îndulcite, ceai negru, apa cu un continut foarte ridicat de minerale, apa medicinala care nu trebuie consumata decât în cazul anumitor boli). Pe termen lung, consumul unor lichide de proasta calitate sau în cantitati insuficiente poate fi daunator. Pentru mentinerea functionarii normale a organismului, avem nevoie de...

Citeşte mai mult...

Pe masura ce înaintam în secolul 21, suntem amenintati de tot mai multe pericole la adresa sanatatii si a bunastarii. Contaminarea crescuta a aerului, apei si solului, alimentele modificate genetic, conservantii si substantele chimice artificiale din alimente, consumul crescut de droguri, alcoolul si cafeaua, sursele artificiale de iluminat, stresul constient si inconstient cauzat de o lume mult mai nesigura si...

Citeşte mai mult...

La început s-a descoperit ca pelagra ( cu simptomele ei de diaree, depresie si dementa ) poate fi vindecata cu nicotinamida. Apoi s-a observat ca administrarea întregului complex B are rezultate si mai bune.

Chiar si persoanele normale, cu o buna dispozitie psihica, pot deveni deprimate daca apare un deficit de nicotinamida (vit. B3) sau acid folic (B4).

Intr-un articol aparut în The British Journal of Psychiatry, dr. R. Shulman arata ca un numar de patruzecisiopt din cincizecisi noua de bolnavi psihici aveau...

Citeşte mai mult...

Mai multe articole..

Cauta produseLei 181,78


Lei 56,86


Utilizatori Online

Avem 36 vizitatori online
X

Informare


Ati accesat un website PARTENER al CaliVita International.

Daca sunteti deja inscris in Reteaua de consumatori si distribuitori a CaliVita International, va rugam accesati pentru comenzi pagina oficiala a acestei firme: www.calivita.ro.
Daca doriti sa deveniti membru al Retelei CaliVita, va rugam sa accesati urmatorul link http://calivita.ro/registration/0403400799/.